Exteriör

Exteriör – rent däck och stor sittbrunn

M46:s däck är rent och lättarbetat. De viktigaste funktionerna som skot och fall hanteras av rorsman från vinscharna i sittbrunnen. Sittbrunnen är stor och inbjudande med plats för många – eller för den vill sträcka ut sig på de långa bänkarna.

Däck med finesser

Däcket är rent och lättarbetat med många finesser. En finess är smarta lådan för linor så att du slipper "spaghetti" i sittbrunnen. En annan är att avlastarna göms under lock när du ligger i hamn - det mår dina tår bättre av.

Sittbrunnen - marknadens största

M46 har marknadens största sittbrunn för segelbåtar i jämförbar storlek. Det har lagts stor omsorg att också få en ergonomiskt riktig sittbrunn. När det är fest ombord finns det plats för åtta till tio personer! Det är också skönt att kunna sträcka ut sig på de drygt två meter långa bänkarna.

Sittbrunnsbordet är stabilt och funktionellt. Det finns mycket stuvplats under luckorna. Bänkluckan är utrustad med gasfjädrar för att hålla den uppe – exempel på en av många genomtänkta säkerhetsdetaljer.

Akterdäck för sköna bad

Akterdäcket är en stor praktisk yta. Mittersta delen av akterspegeln öppnas med ett enkelt handgrepp och förvandlas till trappa och badplattform med infälld badstege.

Fören - vacker och praktisk

Den traditionellt fallande fören är inte bara vacker. Den är också praktisk vid landstigning på bryggor och klippor. Här finns plats för ett motordrivet ankarspel för enkel ankring.

Riggen

M46 har en 9/10-delsrigg med bakåtsvepta spridare och genomgående mast.

Storseglet och focken, är på 104 kvadratmeter tillsammans. Focken är självslående och har rullsystem.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå